Zaplanowanie ergonomicznego miejsca dla usług żywienia zbiorowego.

Pozycja Statystyki WWW Opis Strony WWW Nasza ocena Ranking
1 brak zdjęcia
Zaplanowanie ergonomicznego miejsca dla usług żywienia zbiorowego.

Usługi dostaw żywności świadczone dla dużej ilości osób często wymagają innego podejścia do sposobu wydawania i obsługi. Często w stołówkach planowane są ciągi komunikacyjne oraz podział pomieszczeń na strefy. To poprawia zarządzanie takimi miejscami oraz spożywanie posiłków. Wyposażenie stołówek często dostosowane jest do samoobsługi, aby przyspieszyć wydawanie posiłków. Należy zastosować lady chłodnicze i stojaki na podgrzewacze do potraw. Nie wolno zapominać o tym, aby układ mebli pozwolił na proste czyszczenie i wymianę pojemników na nowe. Ważny jest dobór materiałów, z których wykonane jest wyposażenie stołówek. Powinna być zastosowana stal nierdzewna i szkło. Wszystkie akcesoria stosowane przy obsłudze klientów powinny posiadać atesty i możliwość czyszczenia w zmywarkach przemysłowych. Oddzielnym miejscem powinien być punkt przyjmowania brudnych naczyń. Musi być on tak zaplanowany, aby nadążył czyszczenie zastawy stołowej tak, aby utrzymać stały zapas czystych naczyń. Zachowanie takich zasad pozwoli na lepszą obsługę klientów stołówki.

Adres www: www.eur-ogrod.pl

Nasza ocena: 5

62 941 0